副食品
貼紙書
親子餐廳
親子共讀
積木
產後瘦身
教養
拼圖
戒夜奶
追奶

【食譜分享】健康蕃茄營養濃湯﹐小朋友超like!

為了滿足皓皓這個蕃茄薯仔Lover,今次我炮製懶人蕃茄薯仔濃湯,做法超簡單,有營養又飽肚,超級好味,連喬喬都不停喝喝喝,快試做啦!

為了滿足皓皓這個蕃茄薯仔Lover,今次我炮製懶人蕃茄薯仔濃湯,做法超簡單,有營養又飽肚,超級好味,連喬喬都不停喝喝喝,快試做啦!   材料 蕃茄2個 + 薯仔1個 + 洋蔥1/5個 紅蘿蔔 + 磨菇 + 熟三文魚 適量   步驟 切好食材 中火炒蕃茄2分鐘,加紅蘿蔔,洋蔥,薯仔炒 加水關蓋煮3分鐘,搞拌機搞成蓉 倒回落鑊,加磨菇 + 三文魚煮滾,熄火   不加其他材料,直接將蕃茄搞成蓉搞掂   速看懶人媽咪人氣食譜 特濃南瓜濃湯:連結 懶人不揉自製小餐包:連結  懶人防疫紅青蘿蔔豬骨湯:連結 ===================== 我哋每個星期五有懶人食譜,同親子育兒日常開心分享,記得追蹤呀! like及搶先看專頁!Kylife與二寶之日常 追蹤IG!kylife.babies