副食品
貼紙書
親子餐廳
親子共讀
積木
產後瘦身
教養
拼圖
戒夜奶
追奶

由備孕到有左BB的營養品分享...

不知不覺已經31w4d ,時間過得好快,唸返起努力左1年,年紀都唔細。終於自己的起心肝正視問題,想快D有BB

不知不覺已經31w4d ,時間過得好快, 唸返起努力左1年,年紀都唔細。終於自己的起心肝正視問題,想快D有BB 就問下d朋友,睇下forum有冇d成功例子 想為生BB打好身體基礎,就要食下d保健藥品,惠氏materna有葉酸,葉酸可以幫懷孕前做準備 又唔係貴,我就買黎試下每日食1次... 之後真係順利有左,有左3個月除左食materna就食惠氏藻油DHA,到而家keep住食.. 做媽媽都會為BB著想,有時擺D野入口又唔知會唔會影響到BB...而且大前提都會以BB行先,可能呢D就係叫偉大! 懷孕初時都有好大疑問,咩係DHA?食咁多補充係咪真係有幫助? 但原來身邊都有朋友有食開,我就唔洗再做功課比較其他, 原來媽媽每日要600毫克藻油DHA,減低早產風險.. 我正正就因為呢樣野一定要試下,因為早產對BB有好大影響, 早產B好多功能可能未必完全成熟..所以BB 38W先會叫做足月..好多野會準備得好D..BB足磅會好湊D! 而家keep住食..好期待b仔出黎..